سیارهها به خط …
غروب روز جمعه ۱۰ آبان ۱۳۹۸ شاهد یک هم خطی زیبا بین سهتا از سیارههای منظومه شمسی و هلال ماه بودیم. به ترتیب از راست به چپ: سیاره ناهید (زهره)، سیاره مشتری، هلال ماه، سیاره زحل.
دیروز که مقارنهی زیبای ماه رو با مشتری دیدیم، واقعا زیبا بود. ولی میتوان انتظار داشت که ماه در منزل بعدیاش به گامی در بین مشتری و زحل خواهد رسید.
اصلا این ماه ربیع الاول که شروع شد و از شب اولش که هلال ماه در کنار ناهید و عطارد قرار گرفت، باید نوید چند روزِ زیبا رو برای غروبهایمان میدادیم.
البته این موضوع چیز خیلی منحصر به فرد و خاصی نیست، هر از گاهی چنین حالتی اتفاق میافتد که وضعیت سیارات در مدارشان چنین روزهایی را برای ما رقم میزنند.
زهره به تازگی (چند هفتهای است) از مقارنه با خورشید خارج شده و آرام آرام در آسمان شامگاهی از افق ارتفاع میگیرد و وضعیت دیدنش آسانتر میشود.
عطارد چند روز قبل در بیشترین کشیدگی شرقی خودش بود و آرام آرام به سمت خورشید حرکت میکند و از نظرها مخفی میشود.
مشتری و زحل هم که از تابستان تاکنون میهمان آسمان شامگاهی بودهاند و یواش یواش به روزهای پایانی دیدارشان در آسمان شبانه نزدیک میشوند.
این وسط هم این هلال ماه هست که به صورت پیدرپی در بین این سیارهها جای عوض میکند و شب به شب به ملاقات هر کدامشان میرود.
البته باید بگویم «حضرت ماه» چرا که حضرتشان هستند که در پهنهی آسمان جولانداری میکنند.
عکس بالا وضعیت سیارهها و هلال ماه را در غروب روز جمعه ۱۰ آبان ۱۳۹۸ نشان میدهد. یک هم خط شدنِ زیبا و به یادماندنی!
این هم عکس در اندازه بزرگ به همراه راهنمای سیارهها و فاصله آنها از زمین:
نویسنده: محمد همایونی
2 نظر
سلام وقتتون بخیر، من میخوام یه تلسکوپ با قیمت متوسط بگیرم اما آشنایی با مدل ها ندارم، ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام و درود برشما
پاسخ دادن به این سوال، خیلی مفصل و طولانی است که در این مجال کوتاه نمیگنجد.
خیلی خلاصه بیان کنم: اگر بتوانید تلسکوپی شکستی با قطر دهانه 80 یا 90 میلیمتر بگیرد، برای شروع مناسب است. اگر هم بتوانید یک تلسکوپ بازتابی 8 اینچ بگیرید که خیلی بهتر است.
اما پیشنیاز استفاده از هر نوع و هر مدل تلسکوپ، یادگیری مبانی نجوم و کسب مهارتهای پایه در رصد آسمان است، که اگر این موارد را ندانید نمیتوانید از تلسکوپ استفاده مناسب کنید.